Amerikanske Foot Locker, der sælger sportssko- og tøj, bliver sendt op med 2,9 pct. i det amerikanske formarked, efter at selskabet fredag har præsenteret et regnskab for tredje kvartal, der slog analytikernes forventninger.

Her lød den justerede indtjening per aktie på 1,21 dollar, mens analytikerne på forhånd havde spået om en indtjening per aktie på 0,66 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Selv om Foot Locker har kunnet mærke coronakrisen, da omkring 10 pct. af butikkerne er lukkede, og salgssæsonen i forbindelse med opstarten af skolerne efter sommerferien er kommet senere end ventet, har sportskæden alligevel oplevet godt momentum i løbet af kvartalet, fremgår det af regnskabet.

Det samlede salg i tredje kvartal steg med 9 pct. til 2,11 mia. dollar sammenlignet med samme periode sidste år.

- Med tæt på 2 mia. dollar i likviditet mener vi, at vores selskab er velforberedt både finansielt og driftsmæssigt til fortsat at kunne navigere i den igangværende pandemi, siger Lauren Peters, finansdirektør i Foot Locker, i en meddelelse.

Foot Locker suspenderede sine forventninger til regnskabsåret 2020 i marts som følge af coronasituationen, og det er stadig for usikkert at komme med en prognose for hele året, skriver selskabet.

/ritzau/FINANS