Alm. Brand Groups resultater bærer på grund af vintervejret præg af relativt store vejrligsskader i første kvartal, hvor den underliggende skadesprocent derimod viste tegn på bedring.

På bundlinjen fik Alm. Brand Group et overskud på 202 mio. kr. mod et estimeret plus på 103 mio. kr. blandt fire analytikere, som forsikringskoncernen har indsamlet estimater fra.

Combined ratio, der er udtryk for, hvor stor en andel omkostninger og erstatninger, udgør af bruttopræmieindtægterne faldt for den underliggende forretning til 90,2 pct. fra 92,8 pct. i samme periode sidste år.

Vejrligsskader voksede til 4,2 pct. af forsikringsindtægterne fra 2,2 pct. i samme periode sidste, storskader udgjorde 6,3 pct. mod 9,5 pct. året, mens den samlede combined ratio faldt til 9,02 pct. fra 92,8 pct.

Til sammenligning havde et par analytikere, som Alm. Brand, havde indhentet estimater fra inden regnskabet, ventet en combined ratio på 91,6.

På de øvre poster landede Alm. Brand et forsikringsresultat på 295 mio. kr. mod ventet 251 mio. kr.

I samme periode sidste år fik Alm. Brand et forsikringsresultat på 205 mio. kr.

Samlet steg forsikringsindtægterne til 3012 mio. kr. fra 2853 mio. kr. og overgik dermed analytikernes estimat på 2985 mio. kr.

Investeringsresultatet blev 167 mio. kr. mod ventet 75 mio. kr. blandt analytikere og et plus på den konto på 149 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Svære vejrforhold fortsatte ind i 2024 med de første måneder af året påvirket af snestorme. I februar var Danmark ramt af stormen Rolf, og i første kvartal var der generelt en del store nedbørsdage, skriver Alm. Brand i regnskabet, der omvendt noterer, at andelen af storskader udgjorde mindre end for et år siden.

.\\˙ MarketWire