Det store tyske logistikselskab DB Schenker er stadig i kikkerten hos A.P. Møller-Mærsk, men topchef Vincent Clerc er sparsom med at løfte sløret for mere.

- Vi er stadigvæk i gang med at kiggede på det, lyder den kortfattede melding på et pressemøde torsdag.

Bloomberg News har på baggrund af anonyme kilder tidligere beskrevet, at både danske DSV og A.P. Møller-Mærsk er blandt de selskaber, der er blevet inviteret til at afgive ikke-bindende bud på logistikforretningen. Hertil kommer en række udenlandske selskaber, der er samlet i konsortier.

- Det er et meget interessant emne, men det er ikke noget, hvor jeg kan tilføje nyt, siger topchefen.

- Det er en stor handel, og på grund af vores strategi er det noget, som vi selvfølgelig forholder os til. Hvad det betyder mere end det, kan jeg ikke komme yderligere ind på, siger han.

A.P. Møller-Mærsk har tidligere kategorisk afvist at være med i kapløbet om selskabet, og at der skulle være interesse for at overtage den tyske gigant - men ved årsregnskabet fik piben en anden lyd.

- Vi har fået mere mod på at købe noget større efter det, som vi har lært hen ad vejen. Det er ikke en ændring mod DB Schenker, men nærmere at vi er blevet mere fortrøstningsfulde i forhold til noget, som har den størrelse, og så kan vi godt gå ud og kigge på det, siger han videre.

Han henviser til den række af opkøb, som Mærsk har foretaget, siden strategien om at blive en transportkoncern med mere aktivitet på land blev lanceret tilbage i 2016.

- Vi har løbende bygget forretningen op på organisk og uorganisk, siger Vincent Clerc.

- Det, som har ændret sig for os, er, at vi kan se, hvor gode vi er til integrationer af noget, der er stort. Jo større vores opkøb har været, jo bedre har vi været til at integrere det. Det kræver nogenlunde samme arbejde. Det koster ikke det samme at købe selskabet, men integrationsarbejdet er nogenlunde det samme, tilføjer topchefen.

DB Schenker er vurderet til 15 mia. euro - svarende til 112 mia. kr., og dermed har handlen potentiale til at kunne blive en af de største i Danmarkshistorien, hvis det falder på danske hænder.

.\\˙ MarketWire