Demant er kommet lidt langsommere i gang med 2024 end ventet af både selskabet selv og analytikerne i navnlig detailforretningen, som i regnskabsbøgerne går under navnet Hearing Care.

Og det skyldes både markedsudviklingen og udviklingen hos det danske selskab selv, lyder det fra Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Demant.

Der er dog ikke tale om nogen alarmerende udvikling.

- Der er to dimensioner i det. Det ene er, at markedet har udviklet sig lidt svagere, end vi antog. I sidste år havde Kina et boom i første kvartal, fordi det var lige efter genåbningen efter coronapandemien. Det var ikke ret langt, og så kom vi ind i et lidt mere tilbageholdende marked. Det har vi set siden og også i starten af i år, siger Søren Nielsen til MarketWire.

- I Frankrig er vi lige et nøk under, end hvad vi selv havde ventet. Vi havde for året snakket om et marked med flad vækst, og det har nok været let negativt i første kvartal, fortsætter han.

Resten af forklaringen skal findes hos Demant selv og har mest at gøre med timingen i salget hen over årsskiftet.

- Den anden del er os selv, der har haft en lidt svag start. Der er altid lidt timing hen over årsskiftet i forhold til, hvornår man lige lander salget før og efter nytår, siger Søren Nielsen.

Hearing Care havde i første kvartal en flad organisk vækst, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Demant selv havde sigtet efter en organisk vækst på 4,6 pct.

Det dog også Demants forventning, at Hearing Care i resten af året vil vende skuden og igen gå positiv vækst i møde.

.\\˙ MarketWire