Den amerikanske beskæftigelse udviklede sig markant bedre end forudset i juni.

Jobtallet, der også er kendt som kongetallet, er dermed det seneste datapunkt, der har vist sig at overgå økonomernes forventninger.

Tallene ser dog mindre positive ud, når man sammenligner med de mange millioner af job, der forsvandt i april og marts som følge af coronakrisen, vurderer Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit.

- Bedringen af det amerikanske arbejdsmarked er markant, men de seneste to måneders fremgang i beskæftigelsen (på 7,5 mio. i alt, red.) blegner ikke desto mindre i forhold til faldet i marts og april, hvor 22 mio. job forsvandt. Der vil gå meget lang tid, før mange af de arbejdsløse amerikanere igen kommer i job, skriver han i en kommentar.

Den amerikanske beskæftigelsesrapport viste torsdag eftermiddag, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 4.800.000 personer i juni.

Det var dermed bedre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 3.230.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Samlet faldt arbejdsløsheden til 11,1 pct. fra 13,3 pct. Økonomerne havde til sammenligning ventet et fald i arbejdsløsheden til 12,5 pct.

Selv om arbejdsløsheden er faldet, så ligger den ifølge Nykredits chefstrateg fortsat på et "tårnhøjt" niveau.

- Den ventes at falde betydeligt i kommende måneder, men med kraftigt stigende smitteudbredelse i særligt en række store sydstater er usikkerheden om den forventning tiltagende, vurderer Frederik Engholm.

/ritzau/FINANS