Aktien i den amerikanske udvikler af eldrevne arbejdskøretøjer Nikola, som af en shortspekulant er blevet beskyldt for at misinformere om sine kompetencer, falder i formarkedet mandag med hele 24 pct., efter at selskabets stifter og bestyrelsesformand, Trevor Milton, har valgt at trække sig tilbage.

Milton, som startede den Phoenix-baserede virksomhed i 2014, skiftes ud med Stephen Girsky, der i forvejen er bestyrelsesmedlem i selskabet, men som fremover kan sætte sig i formandsstolen.

Nikola har været i vælten på det seneste efter beskyldninger fra hedgefonden Hindenburg Research om, at selskabet skulle have løjet om sine teknologiske kompetencer.

Der har også været forlydender om, at børsmyndighederne skulle have startet undersøgelser af selskabet i kølvandet af beskyldningerne fra Hindenburg, som har opbygget en kortposition i aktien og med andre ord satser på en faldende kurs.

Tilbage den 8. september - og før beskyldningerne fra Hindenburg - steg aktien 41 pct. efter annonceringen af et partnerskab med GM.

/ritzau/FINANS