De amerikanske senatorer er tirsdag gået på ferie forud for præsidentvalget på tirsdag den 3. november, og det gør det noget nær umuligt at få vedtaget en ny stimuluspakke til den amerikanske økonomi, der er hårdt plaget af covid-19.

Det skriver Bloomberg.

- Vi kommer tilbage i november. Spørgsmålet er, om der vil være noget der?, siger Richard Shelby, der er republikansk senator for Alabama, til Bloomberg og tilføjer, at chancen for at blive enige om en hjælpepakke inden valget er ”meget, meget lille”.

Ifølge Bloomberg bliver det også kompliceret af, at Kongressen også er på valg denne gang.

Mandag talte de to chefforhandlere, den republikanske finansminister Steven Mnuchin og Demokraternes Nancy Pelosi, igen om hjælpepakken uden at blive enige. Men Pelosis talsmand, Drew Hamill, skrev mandag på Twitter, at Pelosi er ”optimistisk om, at en aftale kan nås inden valget”.

Fra Trump-lejren lød det fra Larry Kudlow, der er den amerikanske præsidents øverste økonomiske rådgiver, at forskellen mellem parterne er blevet mindre, men "jo mere den bliver mindre, jo flere betingelser kommer der fra den anden side", skrev Bloomberg mandag.

Forhandlingerne om en ny stimuluslov har reelt stået på siden de første af de tidligere støtteordninger begyndte at løbe ud med udgangen af juli.

Oprindeligt ønskede Demokraterne en aftale til 3400 mia. dollar, mens Det Hvide Hus sigtede efter 1000 mia. dollar.

Ifølge Bloomberg er Republikanernes seneste bud 1900 mia. dollar, mens Demokraterne sigter efter 2400 mia. dollar.

En af tvisterne i forhandlingerne er, at Demokraterne ønsker at sende en stor pose penge ud til delstaterne og kommunerne, hvor udgifterne til coronainddæmning og sundhed er røget i vejret under pandemien, mens skatteindtægterne er dalet på grund af nedlukningerne og mange fyringer. Det er Republikanerne og Trump dog ikke med på.

Senatsleder Mitch McConnell ønsker i udgangspunktet kun 500 mia. dollar i støtte i den nye hjælpepakke.

/ritzau/FINANS