Entreprenørmaskineproducenten Caterpillar, der har en division med samme kundegruppe som FLSmidths mineudstyrsforretning, har leveret en betydelig bedre end ventet udvikling i tredje kvartal, hvor både salg og indtjening overgår analytikernes forventning.

Investorerne kvitterer dog med at sende aktien ned med 2,0 pct. i formarkedet.

Salget er i tredje kvartal dykket 23 pct. til 9,88 mia. dollar, hvilket er bedre end frygtet af analytikerne, der ifølge Bloomberg News ventede et fald til 9,19 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie er i kvartalet næsten halveret til 1,34 dollar fra 2,66 dollar. Her ventede analytikerne 1,13 dollar.

For fjerde kvartal venter Caterpillar et mindre fald i slutbrugerefterspørgslen end i tredje kvartal, og yderligere ses også en normal sæsonudvikling i salget sammenlignet med tredje kvartal.

I det igangværende kvartal venter Caterpillar også en forbedring af driftsmarginalerne sammenlignet med tredje kvartal.

For FLSmidth-investorerne er opmærksomheden rettet mod divisionen Resource Industries, som blandt andet leverer til minesektoren, hvor salget er dykket med 21 pct. til 1,82 mia. dollar.

Faldet tilskrives lavere salgsvolumen drevet af lavere slutbrugerefterspørgsel efter udstyr og eftermarkedsdele, hvilket blev delvist opvejet af ændringer i forhandlernes lagre.

- Slutbrugerefterspørgslen var lavere på tværs af ikke-bolig-byggeri og stenbrud og miner, hvilket især gælder for Nordamerika, skriver Caterpillar om Resources Industries-divisionen.

/ritzau/FINANS