Hongkongs ledende aktieindeks, Hang Seng, er mandag lukket i det laveste niveau i mere end et år, idet Omikron-virusvarianten har øget bekymringerne om udsigterne til en genåbning af grænsen samt om den økonomiske vækst.

Det skriver Bloomberg News.

Hang Seng-indekset er mandag lukket med et fald på 0,9 pct. til det laveste niveau siden oktober 2020. Det kommer i kølvandet af fredagens nedtur på 2,7 pct.

Meituan leder nedturen med et fald på 7,1 pct., efter at det kinesiske Tripadvisor- og Groupon-selskab har leveret et større end ventet tab i tredje kvartal.

- Hang Seng-indekset forventes at stå over for et nedadgående pres på kort sigt, da der er mangel på positive katalysatorer, siger Kenny Ng, strateg hos Everbright Sun Hung Kai Co. ifølge Bloomberg News.

- Omikron-varianten kan hæmme gammel økonomiaktier såsom finans, kasinoer og forbrugere, mens ny økonomiaktier ikke er det helt ude af reguleringsstormen endnu, fortsætter strategen.

En række skuffende regnskaber fra store kinesiske teknologiselskaber og en hurtigere end ventet nedtrapning af obligationsopkøbsprogrammet hos den amerikanske centralbank har tynget markedsstemningen for de Hongkong-baserede aktier.

.\\˙ MarketWire