Priserne på Brent-olien vil nå 125 dollar per tønde i 2022 og 150 dollar per tønde året efter som følge af manglende overskudskapacitet, især inden for Opec+.

Det vurderer JPMorgans analytikere i en rapport ifølge Bloomberg News.

Analytikerne heriblandt Christyan Malek vurderer, at Opec+ "rigtige" overskudskapacitet næste år vil være på 2 mio. tønder om dagen. Det er under konsensusestimaterne på en overskudskapacitet på 4,8 mio. tønder om dagen.

JPMorgan venter robust efterspørgsel tæt på 100 mio. tønder om dagen i 2022 og 101,5 mio. tønder om dagen i 2023.

- Selv om vi tror på en tremåneders pause i de månedlige produktionsforøgelser på 400.000 tønder om dagen vil være nødvendig for at balancere markedet i løbet af første halvår 2022, så tror vi at Opec+ vil have problemer med at levere en månedlig vækst på mere end 250.000 tønder om dag når den bliver genindført, skriver JPMorgan.

Opec+'s evne til at kontrollere oliepriserne afhænger af effektiviteten af gruppens ledige kapacitet, der er på vej til at falde til et 25-årigt lavpunkt på 4 pct. af den totale kapacitet fra et gennemsnit på 14 pct.

Scenariet med 150 dollar olie til næste år bygger på en højere risikopræmie som følge af Opec+'s produktionsbegrænsninger og en langsommere end ventet capex-investerings-respons fra amerikanske og ikke-Opec producenter.

Olieprisen har mandag genvundet lidt af det tabte, efter frygten for den nye coronavariant Omikron fredag sendte priserne ned.

Fredag blev olieprisen sendt ned med cirka 10 pct., og mandag Brent-futuren 4,7 pct. til 76,10 dollar per tønde.

.\\˙ MarketWire