Bavarian Nordic vil om nødvendigt kunne omstille sin coronavaccine, ABNCoV2, til at dække den nye coronavariant, Omikron, i samme tempo, som de store vaccineproducenter Pfizer/Biontech og Moderna.

Det siger Rolf Sass Sørensen, IR-chef i Bavarian, til Marketwire.

Han understreger samtidig, at ingen endnu ved, om vaccinerne stadig virker, eller det bliver nødvendigt at omstille vaccinerne, så de også dækker den nye variant.

- De data, vi har set indtil videre, har vist, at i forhold til de eksisterende varianter har vi kunnet dække lige så godt på varianterne som på den oprindelige streng. Der har ikke været nogen forskel.

- Men det er klart, at vi ikke ved, om det gælder i al evighed, siger Rolf Sass Sørensen.

De store vaccineproducenter, Moderna og Pfizer/Biontech, har begge meddelt, at de er gået i gang med at se på en omstilling af vaccinerne, og kan være klar med nye versioner i starten af 2022.

Desuden vil de se på, om de eksisterende vacciner dækker.

Bavarian Nordics coronavaccine, der bakkes op af den danske stat med op til 800 mio. kr., nærmer sig endnu en milepæl og afslutningen på fase 2. Selskabet venter at annoncere data senere i år, hvorefter det er planen at starte et fase 3-studie næste år.

- Og jeg vil skyde på, at studiet skal løbe ind til starten af 2023, eller deromkring. Derefter kommer der en godkendelsesproces, hvor det vil være op til de regulatoriske myndigheder, hvor hurtigt de vil reagere på data.

- Men de har jo hidtil være ret fleksible, og det håber vi selvfølgelig fortsætter, så vi kan få godkendt en vaccine i midten af 2023, eller noget i den stil, sagde Bavarians finansdirektør, Henrik Juuel, for godt to uger siden til MarketWire.

.\\˙ MarketWire