A.P. Møller-Mærsk har også haft et stærkt fjerde kvartal og opjusterer forventningerne til 2021 til et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 24 mia. dollar, eller knap 156 mia. kr.

Mærsks tidligere prognose lød et driftsresultat på 22-23 mia. dollar. Målt på midtpunktet er der med andre ord tale om en opjustering på 1,5 mia. dollar, svarende til 9,7 mia. kr.

Det fremgår af en børsmeddelelse.

Prognosen ligger kun en anelse højere end gennemsnitsestimatet på 23,4 mia. dollar blandt 19 analytikere, som Mærsk har indhentet estimater fra.

FIRE PÅ STRIBE

Der er tale om årets fjerde opjustering fra Mærsk, der har nydt godt af galopperende fragtrater på grund af flaskehalse i blandt andet store amerikanske, men også kinesiske havne.

- Det forbedrede resultat skyldes den fortsatte ekstraordinære markedssituationen i Ocean som følge af forstyrrelserne i de globale forsyningskæder, hvilket har ført til yderligere stigninger i fragraterne, skriver Mærsk.

Oprindeligt gik Mærsk ind i 2021 med en forventning om et EBITDA-resultat på 8-9,5 mia. dollar, men de er siden løftet kvartal efter kvartal.

VOLUMENNEDGANG MED HØJERE RATER

I fjerde kvartal landede Mærsk en omsætning på 18,5 mia. dollar og et underliggende driftsresultat, EBIT, på 6,8 mia. dollar.

Volumenerne faldt med 4 pct., og de gennemsnitlige rater lå 80 pct. højere i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode året før.

For hele 2021 venter Mærsk nu et underliggende EBIT på 19,8 mia. dollar mod tidligere 18-19 mia. dollar. Forventningerne til de frie pengestrømme opjusteres til 16,4 mia. dollar fra tidligere estimeret 14,5 mia. dollar.

Mærsk offentliggør årsregnskab med forventninger til 2022 den 9. februar.

.\\˙ MarketWire