Der er milliarder på vej mod aktionærerne i det danske containerrederi A.P. Møller-Mærsk, der har kurs mod et rekordoverskud, og som fredag har løftet forventningerne til 2021 for fjerde gang.

Mærsk har for vane at udbetale omkring 30-50 pct. af overskuddet til investorerne, og det kommer med stor sandsynlighed også til at ske i år, vurderer Nykredits analytiker Ricky Ramussen.

- Mærsk har et dedikeret ønske om at levere gode værdiskabende afkast til aktionærerne, og så følger udbyttet altså de resultater, som man laver, så vi kommer til at ligge i den gode ende af 30-50 pct., siger han til MarketWire.

- Det vægter højt hos ledelsen og i deres fokus. Der er ingen tvivl om, at aktionærerne både kursmæssigt og værdiskabelsesmæssigt har været udfordret i en længere periode op til 2019, og nu har man så muligheden for at belønne dem, lyder det videre.

OPJUSTERER MED MILLIARDER

Transportkoncernen med hovedsæde på Esplanaden i København har fredag opjusteret selskabets forventninger til driften, så der ventes et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 24 mia. dollar. Det svarer til knap 156 mia. kr. Tidligere var forventningen 22-23 mia. dollar.

Allerede inden da havde Mærsk oplyst, at selskabet har kurs mod et overskud før skat på 100 mia. kr. Det er det højeste overskud fra et selskab i Danmark nogensinde.

Dermed tegner det til milliardregn over selskabets aktionærer.

- Det et beløb, som man ville kunne købe mindre danske C25-selskaber for, konstaterer Ricky Rasmussen.

Han hæfter sig dog også ved, at Mærsk i årets løb har været aktive på opkøbsfronten, og det kan spille ind.

- Vi skal være opmærksomme på, at de lige har købt en virksomhed til 3 mia. dollar, og de har købt fire andre virksomheder, men altså de svømmer i penge som en anden Joakim von And, så der er ikke noget til hinder for, at de kan udbetale de her penge. Men de har også aktietilbagekøb kørende samtidig med, og det er så en afvejning af, at de vil køre den ene vej eller den anden vej, siger han.

HAR KØBT OP OG KØBT EGNE AKTIER

Netop opkøbene er vigtige både for strategien og for den langsigtede værdiskabelse.

- I vores selskabet bliver selskaber ikke mere værd, fordi de udbetaler et stort udbytte, for vi vil hellere have, at de laver værdiskabende opkøb, siger han.

Mærsk er sideløbende i gang med at gennemføre aktietilbagekøb.

Fredag faldt B-aktien 4,4 pct. til 23.700 kr.

- Det var indregnet i markedet, at den opjustering ville komme. Folk ser nu fremad i forhold til, hvad de melder ud om det kommende år og en mulig normalisering. Det bliver formentlig lidt konservativt, som vi kender dem, siger Ricky Rasmussen.

Mærsk offentliggør regnskab onsdag 9. februar.

.\\˙ MarketWire