Der var kurstæsk på programmet til Netcompany tirsdag, efter at selskabet fremlagde regnskab for fjerde kvartal og 2021, der bød på skuffelser i form af blandt andet en svag toplinjevækst i kerneforretningen, lavere profitabilitet som følge af personalevilkår og en ambition om at fortsætte opkøbseventyret i nye markeder.

Sådan lyder vurderingen fra senioranalytiker i Jyske Bank Anders Haulund Vollesen i et notat onsdag.

Gårsdagens regnskab har fået Jyske Bank til at hæve anbefalingen til "køb" fra "hold", mens kursmålet er blevet skruet ned til 650 kr. fra 700 kr.

- Netcompany-aktien er faldet med 37 pct. siden midten af november og hele 44 pct. siden toppen i august 2021, hvilket kun delvist skyldes effekten af stigende renter, skriver senioranalytikeren og uddyber, at aktien nu handles med en rabat på 20 pct. sammenlignet med sine peers.

Det har fået Jyske Bank til at hæve anbefalingen på aktien, da det nuværende kursniveau "ganske enkelt er for lavt" i bankens optik.

Forventningerne til 2022 blev tirsdag skudt ned af investorerne. Her mener Jyske Bank-analytikeren dog, at der underliggende er tale om stærke forventninger.

- Netcompanys toplinjeguidance for 2022 så ved første øjekast svag ud. Selskabet forventer organisk vækst i kerneforretningen (eksklusive Intrasoft) på 14-19 pct., hvor konsensus inden regnskabet lå på 17,8 pct.

- En del af Netcompanys svage guidance for 2022 skyldes dog, at man fra 2022 stopper nogle udvalgte services i Danmark og Storbritannien, som ikke passer ind i Netcompanys strategi, forklarer analytikeren.

- Dette påvirker omsætningen permanent negativt med minus 3 pct., og guidance (eksklusive Intrasoft) ville alt andet lige ellers have været en vækst på 17-22 pct. i 2022, konkluderer han.

Netcompanys målsætning, som blev luftet i gårsdagens regnskab om at være markedsleder inden for it-services i 2030 ved at have to forretningsmodeller - Netcompany Core og Netcompany Expand, hvor sidstnævnte skal varetage opkøb og tilstedeværelse i lande, hvor selskabet ikke i forvejen er repræsenteret. Planen skaber usikkerhed omkring værdiskabelsen af opkøbene.

Det er Anders Haulund Vollesens vurdering, at udviklingen i Intrasoft i de kommende kvartaler vil belyse potentialet for fremtidige opkøb.

Aktien i Netcompany fik klø tirsdag efter et skuffende årsregnskab, der sendte aktien ned med 15,0 pct. Kursderouten fortsætter mere behersket onsdag morgen, hvor aktien falder 0,6 pct. til 478,40 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire