Coloplast har fået hævet anbefalingen til "køb" fra "hold" af Jyske Bank, der efter en hård start på året nu vurderer, at tiden er inde til at samle op i aktien.

Det skriver senioranalytiker Henrik Hallengreen Laustsen i en analyse, dagen efter at medicoselskabet kom med et opløftende regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2021/22.

Samtidig er kursmålet blevet hævet til 1100 kr. fra 1050 kr.

Coloplast-aktien har i starten af 2022 været udfordret af indtjeningspres samt frygten for stigende renter, hvilket har ført til et fald for året på 18 pct.

Nu synes indtjeningspresset at være velkommunikeret og indregnet i aktiekursen, samtidig med at tirsdagens regnskab indikerer tegn på bedring i Coloplasts kontinensforretning.

Selv om udfordringerne ikke er ovre for Coloplast endnu, ser Jyske Bank-analytikeren aktien som attraktiv.

- Vi anbefaler investorerne at benytte kursfaldet til så småt at samle op i aktien, skriver Henrik Hallengreen Laustsen og tilføjer, at aktien særligt egner sig til investorer, der foretrækker eksponering over for "quality" frem for "value".

Der ses positivt på Coloplasts opkøb af Atos Medical, der ventes gennemført med udgangen af januar, da det giver adgang til et nyt kronisk marked, hvor Coloplast samtidig vil blive global markedsleder.

Coloplast venter negativ effekt på bruttomarginen som følge af højere omkostninger, men bliver dog opvejet af inklusionen af Atos Medical, som også er årsagen til det løftede kursmål.

Aktien steg tirsdag 0,8 pct. oven på regnskabet. Onsdag formiddag fortsætter opturen med en fremgang på 0,6 pct. til 952,40 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire