Kinas præsident Xi Jinping står fast på, at landet vil nå de økonomiske mål for året. Det er på trods af, at Bejings nultolerance over for covid-udbrud og den markante afmatning i boligmarkedet ifølge økonomer har skubbet vækstmålet længere uden for rækkevidde.

Det skriver Bloomberg News.

I onsdagens hovedtale på det virtuelle BRICS Business Forum sagde Xi ifølge nyhedsbureauet Xinhua, at Kina vil "styrke den makropolitiske tilpasning og lancere mere effektive foranstaltninger for at stræbe efter at opfylde de sociale og økonomiske udviklingsmål for 2022 samt minimere effekten af covid-19".

Xis bemærkninger er den første reference til vækstmålene siden april mødet i politbureauet i april.

Det står i modsætning til et stort flertal af økonomerne, der ikke forventer, at Beijing vil kunne nå vækstmålet på omkring 5,5 pct. i år.

I en nylig prognose, udarbejdet af Bloomberg, nedjusterede økonomerne vækstfremskrivningen for hele året med 40 basispoint til 4,1 pct. og forudsagde et direkte fald i BNP-væksten i andet kvartal i forhold til kvartalet før.

- Det er den første kommentar fra en højtstående politisk beslutningstager om "stræben efter at nå økonomiske mål for hele året i det seneste måneder", noterer analytikere fra Goldman Sachs, der mener, at 5,5 pct. BNP-vækstmålet er "ekstremt udfordrende”,

.\\˙ MarketWire