Der er ingen planer om kapitalforhøjelser hos Royal Unibrew.

Det slår selskabets finansdirektør Lars Vestergaard fast torsdag, hvor det danske bryggeri holder telekonference for analytikere.

- Vi har ingen planer om kapitalforhøjelser, som var et rygte i markedet i går, siger finansdirektøren.

Royal Unibrew har over den seneste tid gennemført flere opkøb, der har lagt pres på gælden i selskabet, men det bliver ikke aktuelt at bruge kapitalforhøjelser for at skaffe midler.

I stedet har selskabet - som tidligere udmeldt - sat aktietilbagekøb på pause, mens der genereres yderligere kapital gennem driften af selskabet.

Udbyttepolitikken står dog fast, som det ser ud lige nu, fortæller Lars Jensen, der er topchef i Royal Unibrew. Han understreger i den forbindelse, at det er for tidligt at tale om, før regnskabsbøgerne for året er lukket, og at det i øvrigt vil være en bestyrelsesbeslutning.

- Vi har en holdning til, at udbytte skal være forudsigeligt. Det har vi ikke ændret ved. Vi har et spænd, der hedder 40-60 pct. af vores nettooverskud, og det er vores politik, som vi ikke har ændret ved. Det er også lidt tidligt at se på i forhold til, at det jo normalt er noget, som bestyrelses anbefaler forud for en generalforsamling, så det bliver diskuteret, når bøgerne bliver lukket for indeværende år, siger han til MarketWire.

Aktuelt venter analytikerne, at Royal Unibrew vil udbetale et udbytte på 14,50 kr. per aktie for 2023, viser tal fra Bloomberg.

Royal Unibrew har kun en enkelt gang droppet at udbetale udbytte, og det var netop i forbindelse med et opkøb, da bryggeriet tilbage i 2013 overtog Hartwell. Dengang blev beslutningen kommunikeret i forbindelse med annonceringen af handlen.

GÆLD VOKSER FRA OPKØB

Den rentebærende gæld var ved udgangen af tredje kvartal vokset til 6,5 mia. kr., som er 1,7 mia. kr. mere end tre måneder forinden. I den mellemliggende periode har Royal Unibrew lukket købet af Vrumona, hvor betalingen dermed tegner sig for størstedelen af den forhøjede gæld, der tynger i en periode med høje renter.

Royal Unibrew har undervejs solgt en aktiepost på 430.000 egne aktier med et provenu på omkring 250 mio. kr., der også er blevet brugt til at finansiere købet af Vrumona samt det italienske bryggeri San Giorgio.

- Vores fokus er på at bringe den finansielle gearing ned, da vi i øjeblikket ligger over vores mål, skriver Royal Unibrew i regnskabet.

Selskabets målsætning er at have en gearing på maksimalt 2,5 gange nettogælden divideret med EBITDA, mens den lige nu ligger på 3,1. Ideelt set vil selskabet samtidig gerne have den endnu længere ned på 1,5.

Mens gælden ligger en anelse højere, end selskabet ønsker sig, hæfter topchef Lars Jensen sig ved et højt cashflow, der giver ro.

- Vores gældsniveau er i den høje ende i forhold til at være forsigtig, men det er ikke noget, der gør os nervøse i forhold til det cashflow, vi genererer, siger han og henviser til et cashflow på 755 mio. kr. i de første tre måneder af 2023.

Aktien i selskabet fald onsdag 12,5 pct. efter offentliggørelsen af det seneste kvartalsregnskab, men torsdag genvinder den lidt af det tabte med et plus på 2,8 pct. til 472,10 kr.

.\\˙ MarketWire