Den amerikanske centralbank ikke vil tøve med at stramme politikken yderligere, hvis det er nødvendigt.

Det siger centralbankens førstemand, Jerome Powell, i en forberedt tale ved en konferencen i Den Internationale Valutafond, IMF, ifølge Bloomberg News.

Samtidig gentager han, at centralbanken ikke er helt sikker på, at den har strammet nok til at bringe inflationen tilbage til 2 pct.

- Hvis det bliver passende at stramme politikken yderligere, vil vi ikke tøve med at gøre det, siger Federal Reserves topchef i sine korte åbningsbemærkninger.

- Vi vil dog fortsætte med at bevæge os forsigtigt, så vi både kan håndtere risikoen for at blive vildledt af et par gode måneders data og risikoen for overstramning.

Powell siger også, at centralbankens beslutningstagere er forpligtet til at bringe inflationen tilbage til målet på 2 pct.

De amerikanske centralbankfolk forsøger at vurdere , om de har brug at hæve renten yderligere, efter at de i sidste uge fastholdt renten i 5,25-5,50 pct., det højeste niveau i 22 år. Beslutningstagerne i renteudvalget mødes næste gang den 12. og 13. december.

Centralbankens topchef siger også, at det ikke er klart, hvor meget mere inflationstilpasning der kan gøres i fremtiden gennem ændringer på udbudssiden.

- Fremadrettet kan det være, at en større del af fremskridtet med at reducere inflationen skal komme fra en stram pengepolitik, der begrænser væksten i den samlede efterspørgsel, siger han.

Det sender renterne en smule opad, så den tiårige amerikanske statsobligationsrente ligger i 4,64 pct. mod 4,60 pct. umiddelbart får. Forinden var renten løftet fra 4,57 pct. af en skuffende efterspørgsel i en statsobligationsauktion med en løbetid på 30 år.

Det lægger samtidig pres på aktierne, hvor S&P 500-indekset har udbygget sit fald til 0,6 pct. fra et minus på 0,4 pct. umiddelbart før offentliggørelsen af talen.

.\\˙ MarketWire