Den finske FLSmidth-konkurrent Metso skuffer med omsætningen og indtjeningen i første kvartal, hvor ordreindgangen dog er en spids bedre end ventet.

Ordreindgangen er faldet 8 pct. i første kvartal til 1,36 mia. euro, hvilket skuffer i forhold til analytikernes forventning indsamlet af Bloomberg News på 1,35 mia. euro.

Omsætningen er dykket 9 pct. til 1,22 mia. euro mod et ventet fald til 1,28 mia. euro, mens den justerede EBITA-indtjening landede på 200 mio. euro mod ventet 213,5 mio. euro.

- Året startede i overensstemmelse med vores forventninger. Vi oplevede forbedringer i mineralserviceydelser og aggregatudstyrsordrer, mens kundernes beslutningstagning i mineraludstyrsforretningen var langsom, skriver Metso.

Metso fremhæver også, at priserne på kobber er forbedret, og derfor er kunderne fortsat med at producere i et højere tempo, hvilket har understøttet mineralserviceforretningen, hvor ordrerne næsten nåede det samme høje niveau, som blev registreret for et år siden.

- Vi forventer, at markedsaktiviteten vil forblive på det nuværende niveau i begge segmenter. Der er generel forventning om, at højere metalpriser og potentielle rentenedsættelser kan accelerere den samlede økonomiske aktivitet og efterspørgsel i vores industrier senere på året, skriver Metso.

.\\˙ MarketWire