Det kommer endnu engang til at blive dyrere, hvis man vil have fingrene i en iskold øl fra Carlsberg.

Det slår topchef Jacob Aarup-Andersen fast tirsdag, hvor selskabet har fremlagt en handelsopdatering.

- Vi taler aldrig om priser fremadrettet, men kun hvad vi har gjort. Jeg kan dog gentage, at vi ser vores omkostninger stige en anelse i år og fra vores perspektiv skal det dækkes af højere priser, siger Jacob Aarup-Andersen i et konferencekald, hvor flere medlemmer af pressen deltager.

Han hæfter sig ved, at bryggerierne som industri kun ser en lille fremgang i salget målt på mængder. Samtidig er udgifterne til blandt andet råvarer og logistik længe steget, og det betyder højere omkostninger. Og derfor skal priserne op, hvis den danske koncern skal fortsætte med at vokse.

- Vi er i en industri, hvor vi er nødt til at få omkostningen per hektoliter til at stige for vores voluminer, for der er ikke meget volumenvækst, siger han videre.

.\\˙ MarketWire