Udsigten til høje renter i længere tid tynger kryptovalutaen bitcoin, der i april oplevede den største svækkelse siden november 2022.

Det skriver Bloomberg News.

I april er bitcoin faldet næsten 16 pct., og nedturen fortsætter 1. maj, hvor kryptovalutaen koster 57.000 dollar efter et fald på 4,7 pct.

Det er den største svækkelse siden november 2022, hvor kryptovalutabørsen FTX krakkede.

Tilbagegangen kommer efter en periode med større risikoappetit, der i marts sendte bitcoin i rekordniveau, da den næsten ramte 74.000 dollar.

Tirsdag blev handel med investeringsbeviser med kryptovalutaer som bitcoin og ether i porteføljen optaget til handel i Hongkong - dog uden at yde støtte.

Det er ifølge Bloomberg News udsigten til højere renter i længere tid, der presser markedet for kryptovalutaer, ligesom det også har presset aktiemarkederne verden over.

Tirsdag var der igen tegn på en genstridigt høj inflation i USA, da de seneste løndata viste en højere stigning end ventet.

Det sendte de amerikanske statsrenter i vejret, hvilket er "giftigt for guld, bitcoin og amerikanske aktier", konstaterer Chris Weston, der er direktør i Pepperstone Group, i et notat ifølge Bloomberg News.

.\\˙ MarketWire