Selv om regnskabet tredje kvartal fra Mærsk ikke var den store overraskelse, bider selskabets topchef, Søren Skou, alligevel mærke i den heftigt stigende indtjening.

Fremgangen i driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) var nemlig ganske markant i tredje kvartal, selv om omsætningen hos Mærsk faldt en smule - som følge af blandt andet faldende fragtrater.

- Tredje kvartal var ikke nogen stor overraskelse, da vi allerede i oktober sagde, hvad de væsentligste tal var. Det er dog værd at hæfte sig ved, at vi er i stand til at forbedre vores indtjening på trods af handelskrig og lavvækst. Vi har arbejdet godt med nogle af de ting, vi selv kan styre, siger Søren Skou på et pressemøde efter fredagens regnskab.

Han henviser til lavere enhedsomkostninger i den store Ocean-division og bedre kapacitetsudnyttelse, der har været med til at løfte det samlede driftsresultat hos Mærsk til 1656 mio. dollar i tredje kvartal fra 1456 mio. dollar i den tilsvarende periode sidste år.

Overordnet set viser fremgangen, at Mærsk fortsat er i stand til at tjene penge på driften på trods af den verserende handelskrig mellem USA og Kina samt svag global vækst.

Og det er også forventningen, at selskabet kan blive ved med det, selv hvis sundhedstilstanden i den globale økonomi bliver værre.

- Vi vil da selvfølgelig hellere være i et scenarie, hvor der er økonomisk vækst og optimisme, end et, hvor det modsatte er tilfældet, siger Søren Skou.

- Det er med til at gøre, at alle erhvervsledere er mere forsigtige med investeringer, og det gør, at hele økonomien kommer ned i gear, fortsætter han.

/ritzau/FINANS