Rockwool-aktien er i særdeles god form på børsen i København onsdag formiddag, hvor aktien stiger 12,5 pct., mens C25-indekset stiger 4,4 pct.

Isoleringskoncernen sløjfede tirsdag efter børslukning sine forventninger til 2020, men de ledsagende kommentarer var positiv læsning.

- Suspendering kommer selvfølgelig af manglende transparens. De er faktisk ikke ramt så hårdt på forretningen endnu, men de tager forholdsregler og suspenderer, siger Mikkel Emil Jensen, der er analytiker hos Sydbank.

- Der er positive meldinger i beskeden i form af, at de måske ikke har mærket effekterne så meget endnu, hvilket måske kan indikere, at byggebranchen ikke er ramt så hårdt på nuværende tidspunkt, vurderer han.

Flere andre af de største danske børsnoterede selskaber har ligeledes sløjet prognosen, ligesom både aktietilbagekøbsprogrammer og udbytter er suspenderet.

På grund af solide finanser fastholder Rockwool dog både sit aktietilbagekøb og sine udbytteplaner, som generalforsamlingen skal tage stilling til 1. april.

- Rockwool sender et positivt signal ved at fastholde, hvilket vidner om en virksomhed i en stærk finansiel position, der ikke har gæld, og som har masser af muligheder for at sikre sig likviditet, hvis det bliver nødvendigt.

- Der er en signalværdi i, at man fastholder de her udlodninger til aktionærerne, mens andre har valgt at suspendere dem, siger Mikkel Emil Jensen.

Trods onsdagens kursstigning til 1206 kr. er Rockwool-aktien dog fortsat faldet 23,6 pct. siden årsskiftet, hvilket er en spids mere end det generelle marked.

/ritzau/FINANS