Bang & Olufsen har planer om at udbyde nye aktier til 5 kr. per styk, når den danske producent af luksuselektronik skal hente omkring 400 mio. kr. i ny kapital.

De ekstra millioner, der skal hjælpe selskabet gennem coronakrisen, skal efter planen hentes gennem en fuldt garanteret fortegningsemission.

Og den plan skal B&O-aktionærerne tage stilling til på en ekstraordinær generalforsamling onsdag eftermiddag.

Allerede nu står det klart, at der vil blive udbudt omkring 81,85 mio. aktier i den danske producent af tv, højttalere og høretelefoner, og selskabet vil med en fuld tegning af aktier sikre sig et bruttoprovenu på godt 409,2 mio. kr.

Det betyder også, at aktierne vil blive udbudt til 5 kr. per styk, fremgik det af en fondsbørsmeddelelse tirsdag aften.

LAV UDBUDSKURS ER NOGENLUNDE SOM VENTET

Selv om kursen på de nye aktier er markant under den nuværende kurs på omkring 25 kr. for B&O-aktien, så kommer niveauet formentligt ikke bag på investorerne.

Allerede da B&O i midten af maj offentliggjorde planerne om at hente ny kapital, stod det klart, at aktierne ville blive udbudt til en lav kurs - også selv om selskabet ikke kunne sætte et helt konkret tal på dengang.

- Prisen er selvfølgelig noget, der vil blive besluttet, når vi ser markedsudviklingen fra nu og frem til generalforsamlingen. Så vi kan ikke offentliggøre prisen. Vi kan dog sige, at den ikke vil overgå 5 kr. per aktie, lød det fra B&O på telekonferencen den 12. maj.

André Thormann, der er aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier, er heller ikke overrasket over, at udbudskursen endte på 5 kr. per aktie.

- Fra min synsvinkel er det niveau som forventet. Det er jo ikke en høj kurs, så der sker noget udvanding teknisk, men det er nogenlunde som ventet, siger han til Ritzau Finans.

VIL HAVE GRØNT LYS TIL KAPITALNEDSÆTTELSE OG - FORHØJELSE

På onsdagens generalforsamling vil B&O bede aktionærerne om at godkende en nedsættelse af aktiekapitalen samt gennemførelsen af fortegningsemissionen med det ventede bruttoprovenu på 409 mio. kr.

Kapitalnedsættelsen vil ske ved at sænke den nominelle værdi per aktie fra 10 kr. til 5 kr. Dermed halveres den nominelle aktiekapital til godt 204,6 mio. kr.

B&O vil samtidig have grønt lys til en efterfølgende kapitalforhøjelse gennem en emission med fortegningsret til eksisterende aktionærer, der hver vil få to tegningsretter per aktie i koncernen.

Herefter vil B&O's nominelle aktiekapital stige tilsvarende til knap 613,9 mio. kr.

FÅR OPBAKNING FRA DE TRE STORE AKTIONÆRER

B&O løftede allerede i midten af maj sløret for planerne om at hente omkring 400 mio. kr. i ny kapital.

- Bang & Olufsen er i en alvorlig situation, hvor vi er nødt til at skaffe ny kapital for at komme igennem den globale covid 19-krise, sagde den daværende bestyrelsesformand, Ole Andersen, i en kommentar.

Han oplyste også, at selskabet allerede havde sikret sig opbakning fra en række institutionelle investorer - herunder ATP, Chr. Augustinus Fabrikker og Færchfonden.

Samtidig havde bestyrelsen og direktionen besluttet at investere og midlertidigt at reducere deres løn og honorar med 20 pct.

CORONAKRISEN RAMTE PÅ DET VÆRSTE TIDSPUNKT

B&O har i en lang periode kæmpet med blandt andet faldende salg og et relativt lavt niveau af nye produktlanceringer.

Da nyheden om selskabets jagt efter ny kapital kom frem, stod det også klart, at coronakrisen ramte elektronikkoncernen på det værst tænkelige tidspunkt.

Nemlig i en periode, hvor selskabet allerede var sat under pres.

- B&O var presset før corona, hvor omsætningen faldt voldsomt, og så kom corona, og nu går det bare endnu værre. Nye produkter er noget af det, der skal drive, at B&O kommer tilbage på fode igen, og så må vi se, hvad selskabet kommer med, sagde André Thormann fra ABG i midten af maj.

GENERALFORSAMLING AFHOLDES ONSDAG EFTERMIDDAG

B&O's ekstraordinære generalforsamling afholdes onsdag eftermiddag, på trods at selskabet tirsdag måtte dele en meget trist nyhed.

Selskabets mangeårige formand, Ole Andersen, afgik tirsdag ved døden.

- Det er med stor sorg, at vi har modtaget meddelelsen om Oles alt for tidlige død. Det har været et privilegium at arbejde sammen med Ole, og vi takker ham for hans store bidrag til Bang & Olufsen de sidste mange år.

- Vores tanker og medfølelse er med Oles familie og venner i denne meget svære tid, skrev Bang & Olufsens direktør, Kristian Teär, og konstitueret formand Juha Christensen i en meddelelse.

I meddelelsen blev det samtidig slået fast, at generalforsamlingen onsdag klokken 17.00 gennemføres.

Tildelingen af tegningsretter vil efter planen ske den 10. juni, mens et prospekt for udbuddet vil blive offentliggjort den 4. juni 2020.

B&O's aktie falder onsdag formiddag med 0,80 pct. til 24,80 kr.

/ritzau/FINANS